2015. július 29., szerda

Titkos verseny a Tour de France rejtett világában: dopping, leplezés és győzelem bármi áron / Hamilton, Tyler és Coyle, Daniel

Hogyan folyik a verseny a színfalak mögött?
Ez a könyv lerántja a leplet a kerékpársport világának titkos módszereiről. Kíméletlen őszinteséggel tárja fel a sportágat behálózó doppingügyeket és világosan bemutatja a sportág ikonikus alakja, Lance Armstrong és társai szerepét.
Tyler Hamilton, egykori olimpiai aranyérmes versenyző beavatja az olvasót a legapróbb részletekbe is.
Tyler Hamilton a világ legmagasabb szinten jegyzett és legkedveltebb kerékpárversenyzője volt, aki elképesztő kitartásával, és legendás fájdalomtűrő képességével tűnt ki a többiek közül. Hamilton elmeséli, hogy a mezőnyben eltöltött első, boldog, naiv napok után hogyan ért el ennek a kíméletlen sportnak a csúcsára. Hogyan bukkant fel egy új, erős vérdúsító doppingszer, az EPO a kilencvenes évek közepén, ami teljes egészében átformálta a sportágat, amit attól kezdve egy őrült, minden-áron-nyerni-akarás jellemzett. A professzionális versenyzők nagy pszichés árat fizettek ezért, aminek következményei drogfüggőség, depresszió - és öngyilkosság voltak. Hamilton a könyv lapjain először számol be a klinikai depresszióval vívott harcáról, nyíltan beszél a nehéz döntésekről, amiket azért kellett meghoznia, hogy profi szinten tovább versenyezhessen, és bemutatja Armstronggal való bonyolult kapcsolatát is.
A Titkos verseny utazás egy sohasem látott világ szívébe. Lebilincselő, elképesztően bátor vallomás egy embertől, aki ugyanolyan elszántsággal akarja napfényre hozni az igazságot, mint ahogy egykor meg akarta nyerni a Tour d France-t.


  • KSH raktári jelzet: 632223
  • Kiadó: Könyvmolyképző
  • Oldalak száma: 321
  • Kiadás éve: 2015

Nincsenek megjegyzések: