2015. július 6., hétfő

Fogyasztása ellenjavallt : hogyan betegít meg az ipar egészséges táplálékkal / Grimm, Hans-Ulrich


Az egészséges táplálkozás veszélyeztetheti az egészséget – amennyiben hiszünk a reklámoknak. A szupermarketek agyonmagasztalt termékei megbetegíthetnek, de még az életünket is megrövidíthetik. Orvosok, sőt hatóságok intenek óva az egészségesnek mondott élelmiszerektől – ám a hirdetések és tévéreklámok, az ipar milliós költségvetése ellenében nem tudják felemelni a szavukat. A túlzott vitaminfogyasztás idő előtti halálhoz vezethet.
A szív védelmével kecsegtető margarin szívpanaszokat okozhat. A zsírszegény joghurtok pedig hízásra hajlamosíthatnak, továbbá károsan befolyásolhatják a pszichét és a termékenységet. A biztosítók már tartanak a következményektől, növekvő egészségügyi költségekkel és termékfelelősségi ügyekkel számolnak, és az állítólagosan egészséges termékeket fentről új kockázati tényezőként sorolják be.
Hans-Ulrich Grimm bemutatja, hogyan teszik kockára egészségünket az élelmiszeripar üzleti stratégiái. Kinyomozta, hogyan működnek együtt az állami intézmények és a konszernek laboratóriumainak tudósai, a tudatosan táplálkozó fogyasztók kárára.


  • KSH raktári jelzet: 631383
  • Kiadó: Kétezeregy
  • Oldalak száma: 253
  • Kiadás éve: 2015

Nincsenek megjegyzések: