2015. július 13., hétfő

A magyar rock bölcsője : budapesti tánczenekarok és beatzenekarok almanachja, 1960-1970

A kétszázötven oldalas, keménykötésű könyv több, mint 300 fotómelléklettel a Magyar Beat 1959 és 1970 közötti legfontosabb zenekarainak bemutatása mellett, nagy hangsúlyt fektet a kevésbé ismert, vagy időközben méltatlanul elfeledett zenekarok bemutatására is. A zenekari történetek ismertetése mellett a könyv egy beatkislemez-diszkográfiát is tartalmaz, illetve megemlékezik a Táncdalfesztiválok felemás világáról is.

A történetek mögött felsejlik a '60-as évek, a Magyar Rock bölcsője, a Magyar Beat, mely olyan sokszínű világot hozott létre a szürke államszocializmus keretei között, ami a későbbi rendszerváltásnak is megkerülhetetlen előzménye lett. A könyv a budapesti beatéletre és annak szereplőire koncentrál, kiderül belőle, hogy idehaza olyan zenei élet volt akkoriban, melyhez csak a londoni klubélet pezsgése volt hasonlítható.

A könyv 3500 forintos áron megrendelhető a rockcsarnok@gmail.com e-mail címen, illetve személyesen is megvásárolható hétfőn, szerdán és pénteken 10 és 14 óra között a XIII. kerület Kárpát utca 23. szám alatt a Radnóti Miklós Művelődési Házban megnyílt Rockmúzeumban is.


  • KSH raktári jelzet: 796002
  • Kiadó: MagyarRock Hírességek Csarnoka
  • Oldalak száma: 264
  • Kiadás éve: 2015

Nincsenek megjegyzések: