Ebben a különleges könyvben minden benne van, amit a
pereckészítésről tudni kell. A 40 recept bemutatja a puha és ropogós,
sós és édes perecek készítését, formázását. Ismerteti a hagyományos
lúgos és az újszerű, sült szódabikarbónába merítés technikáját is. Sőt,
megmutatja, mi mindenhez kezdhetünk, ha van perecünk. Szó lesz
knédliszerű bajor perecgombócról, pereces bundában sült bécsi szeletről,
sósan édes perecfagylaltról és még sok más, perecből készített, eddig
elképzelhetetlennek tűnő ételről. Az utolsó fejezetből a mustár- és
szószrajongók jobbnál jobb házi készítésű mártogatók titkát ismerhetik
meg.
Többek között kiderül, hogyan készül az édes bajor és a
sárgabarackos-rizlinges mustár, a sörös sajtfondü és a sós
karamellszósz. Nagy csavar egy régi klasszikuson.
Mostantól nemcsak a strandról, piacról vagy vurstliból ismert sóstól
ragacsos perecet ehetjük. Rengeteg új finomság készülhet otthon, amit
frissen és melegen azonnal be is habzsolhatunk.
- KSH raktári jelzet: 631453
- Kiadó: Csipet
- Oldalak száma: 128
- Kiadás éve: 2015
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése