2015. június 25., csütörtök

Limara péksége : házi pékek alapkönyve / Tóthné Libor Mária

Nem nehéz megjósolni, hogy rövid időn belül a kenyér bibliájaként fogják emlegetni a kelt tészta eddigi és leendő szerelmesei.
És ez nem véletlen. A Limara Péksége azzal a céllal született meg, hogy akár generációkon átívelő, igazi alapkönyvként mutassa be a kenyerek és a kelt tészták otthoni sütésének mágikusnak hitt, pedig könnyen elsajátítható technikáját. Hiszen a legegyszerűbb alapanyagokon – liszt, víz, só, élesztő – kívül nem is kell hozzá más, mint türelem és sok-sok szeretet.
A könyv nyolc fejezete közül az első a kenyérsütés 12 lépését ismerteti. Részletesen sorra vesz és fotókkal illusztrál minden tudnivalót, technikát, fortélyt és formázást, amik nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az otthoni sütőkből aranybarnára sült, ropogós, az arcokra mosolyt csaló kenyerek kerüljenek elő.
A hét receptfejezetben – kenyér, kalács és fánk, kifli és zsemle, édesség, sósság, Blundel tészta, perec és pogácsa – megtalálható minden, amiért eddig szívesen betértünk a pékségekbe, ám amiket mostantól magunk is megsüthetünk otthon. A 72 finomság elkészítésének leírása mellett fázisfotók és rajzok könnyítik meg a praktikák alkalmazását. A fehér lisztből készülő, egyszerűbb, technikailag könnyebb recepteket egyre különlegesebb, sötétebb, magosabb, másféle lisztekből készülők követik.
Miközben a szerző a kezdőket lépésről lépésre megtanítja kelt tésztát sütni, a gyakorlottaknak összegyűjtötte a legkedveltebb recepteket, míg a kísérletező kedvűeknek új finomságokat talált ki.
Mostantól már csak rajtunk múlik, hogy irigyelt házi pékekké válunk-e – a családunk legnagyobb örömére.



  • KSH raktári jelzet: 850195
  • Kiadó: Csipet
  • Oldalak száma: 287
  • Kiadás éve: 2014

Nincsenek megjegyzések: