2013. február 18., hétfő

Rafa - Az én történetem / Nadal, Rafael & Carlin, John

Korunk legkiválóbb sportolójának feltáró önéletrajza. Bepillantás egy bajnok születésének lenyűgöző titkaiba. Most először nyílik meg egy karizmatikus, mégis végtelenül zárkózott ember. A könyv Nadal gyermekkorát, teniszezővé válását és elképesztő pályafutását mutatja be. A történet mindenkori otthonából, Mallorcáról a centerpálya öltözőjébe viszi az olvasót, miközben Rafa őszintén és részletesen elmeséli, mekkora nyomást jelent a világ legnagyszerűbb tenisztornáján versenyezni.
 Emlékezetes sikerekről és kudarcokról mesél a John McEnroe által "a történelem legnagyobb teniszmeccsének" nevezett 2008-as wimbledoni döntő győzelmétől a sportbeli dominanciáját oly gyakran fenyegető sérüléseken át egészen addig, míg 2010-ben ő lett a profi kor legfiatalabb játékosa, aki karrier Grand Slamet szerzett.
A könyvből erőt és motivációt meríthet mindenki, függetlenül attól, hogy érdeklődik-e a tenisz iránt. A Nadal család és a hozzájuk tartozó barátok, valamint a csapat tagjai egytől egyig olyan mentalitással élő és dolgozó emberek, akiknek az összetartása, elkötelezettsége és egymás iránti hűsége egyedülálló. Ennek a háttérnek köszönhető, hogy kibontakozhatott a tehetség.
A könyv tehát nemcsak Rafáról, hanem az ő kivételes, támogató közegének a szerepéről is szól. Személyes és minden ízében olyan izgalmas történetet kapunk, mint amilyen ő maga.



  • KSH raktári jelzet: 613989
  • Kiadó: Invicta
  • Oldalak száma: 286
  • Kiadás éve: 2012

Nincsenek megjegyzések: