2013. február 22., péntek

A mamutvadászok I-II. / Auel, Jean M.

A nagyszabású őskori regényfolyam, A Föld gyermekei harmadik kötetében folytatódik Ayla és Jondalar vándorlása.
Útnak indulnak a Lovak Völgyéből, és a közelítő tél elől a mamutojok földjén találnak menedéket. A hosszú hónapok alatt egyre közelebb kerülnek a mamutvadász nép tagjaihoz, akiket addig csak a Többiek névvel illettek. A mamutojokat olyannyira elbűvöli Ayla javasasszonyi tudománya, vadásztehetsége és varázslatos tűzgyújtó technikája, illetve Jondalar kőfaragó szakértelme, hogy maguk közé fogadják a vendégeket.
Ám a fagyos tél során Aylában ellenállhatatlan vonzalom támad Ranec, a mamutoj csontfaragó mester iránt, Jondalar lelkét pedig gyötrő féltékenység emészti. Mire kitavaszodik, a félreértések és ki nem mondott szavak egyre mélyebb szakadékot vernek a két fiatal közé.

Vajon mit hoz a tavaszi nagyszabású mamutvadászat és a Nyári Gyűlés? Kit választ végül Ayla? Az elragadó Ranecet és új családtagjait, a mamutojokat, vagy tovább vándorolva követi Jondalart az ismeretlen messzeségbe?

Jean M. Auel a tőle megszokott olvasmányos stílusban vetíti elénk őseink mindennapjait. A romantikus elemeket és a történelmi, régészeti ismereteket ötvöző elbeszélés új megvilágításba helyezi eleink küzdelmes életét.


  • KSH raktári jelzet: 614036 és 614037
  • Kiadó: Ulpius-ház
  • Oldalak száma: 487+524
  • Kiadás éve: 2012

Nincsenek megjegyzések: