2013. február 12., kedd

Calico Joe / Grisham, John

1973 nyarán Joe Castle számított a profi baseball csodagyerekének. Ő volt minden idők legtehetségesebb újonca, aki teljességgel elkápráztatta a chicagói Cubs csapatának szurkolóit. Az arkansas-i Calico Rockból származó fiú már az első mérkőzésén is egyik hazafutást ütötte a másik után, minden egyes alkalommal udvariasan megbillentve sapkáját a tomboló közönség felé, miközben sorra döntötte meg a legnagyobb rekordokat.
Calico Joe-t hamarosan baseballrajongók milliói bálványozták szerte az Egyesült Államokban – így volt ezzel Paul Tracey, a Mets egyik dobójátékosának fia is. Amikor Paul apja, a kegyetlen játékstílusáról és kicsapongó életmódjáról ismert Warren Tracey először került szembe a pályán Calico Joe-val, Paul is ott izgult a lelátón, egyszerre szurkolva példaképének és az apjának. Ám Warren egyik dobása mindnyájuk életét örökre megváltoztatta.
Bár John Grisham legújabb regényében a baseballmeccsek is mindvégig izgalomban tartják az olvasót, a Calico Joe mégis a pályán kívül történő események elbeszélése által lesz valódi klasszikussá.


  • KSH raktári jelzet: 614074
  • Kiadó: Geopen
  • Oldalak száma: 213
  • Kiadás éve: 2012

Nincsenek megjegyzések: