2013. február 20., szerda

A csontok nem hazudnak / Reichs, Kathy

Motorosbandák csapnak össze Montrealban. Ezek az ijesztő csoportosulások többnyire a második világháború veteránjaiból alakultak Amerikában, s az évtizedek során hatalmas, határokon átnyúló szervezetté nőttek. Időről időre hatalmi harcok dúlnak az egyes bandák között. Egy ilyen utcai lövöldözés áldozatául esik egy kilencéves kislány is, aki épp balettórára igyekezett.
Dr. Temperance Brennan törvényszéki antropológusra hárul a különösen szívfájdító feladat, hogy a lányka holttestét megvizsgálja.
A nyomozás során újabb holttestek kerülnek elő az egyik banda főhadiszállása közelében, s a szálak múltbéli, mindeddig megoldatlan esetekhez vezetnek. Tempe a tőle megszokott elszántsággal és egy buldog szívósságával veti bele magát az ügybe, s aprólékos munkája nyomán meglepő összefüggésekre bukkan. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a nála vendégeskedő unokaöccse, a Harley Davidson-rajongó Kit is gyanús alakok közé keveredett. Így Tempe-nek nemcsak önmagáért kell aggódnia, hanem a meggondolatlan fiúért is. Az életük egy hajszálon múlik…



  • KSH raktári jelzet: 610764
  • Kiadó: Ulpius-ház
  • Oldalak száma: 429
  • Kiadás éve: 2012

Nincsenek megjegyzések: