2012. július 27., péntek

Siker vagy kudarc az olimpiai ezüstérem? : ötkarikás beszélgetések/ Jocha Károly

A három olimpiát (Szöul, Sydney, Athén) megjárt újságíró 2003-ban az élõ magyar olimpiai bajnokokat kívánta bemutatni (az „Ötkarikás beszélgetések” valamennyi példánya elkelt). A közelmúltban megjelent másodikban pedig az élõ, magyar olimpiai ezüstérmeseket igyekezett az olvasók közelébe hozni.
A könyvben nyolcvanhat sportember jelenik meg. A legidõsebb az 1948-as olimpián szerepelt Baranyainé Balázs Erzsébet tornász (87 éves), a legfiatalabb pedig Gyurta Dániel, aki még ma is csak a tizenkilencedik évében jár; õ 2004-ben, Athénban szerzett ezüstérmet a 200 méteres mellúszásban. Egyébként a könyvbeli szereplõk tizennégy sportágat képviselnek: a legtöbben a kajak-kenusok (24) és a vívók (20) vannak, míg például az ökölvívást egyedül Orbán László képviseli.
 Ez a 200 oldalas, csaknem háromszáz fotót tartalmazó könyv a sport iránt érdeklõdõknek egyedi olvasnivalót kínál. A téma nem minden napos, hiszen a magyar olimpiai sikerek ezüstérmes hõseirõl az utóbbi évtizedekben méltatlanul kevés szó esett. Ezt az ûrt szeretné a teljesség igénye nélkül kitölteni a szerzõ.

  • KSH raktári jelzet: 837057
  • Kiadó: Geo-Sport
  • Oldalak száma: 108
  • Kiadás éve: 2007

Nincsenek megjegyzések: