2012. május 2., szerda

Reményfutam / Münz András

A halászléhalálra ítélt ponty, ott a nejlontasakban még reménykedhet, hátha visszadobják a tóba. Reménykedik a lány is a hajnali órán a villamosmegállóban, ez egyszer talán szerelem születik az egyéjszakás kalandból. Az égből pottyant, elárvult eb pedig a 7-es buszon Lesi reménykedve, örökbe fogadja-e újonnan kiszemelt gazdája. A helyjegyes expressz utasa ugyancsak remél: ha csak percekre is, de a vonatablakban elsuhan majd előtte gyerekkora világa.
Reménytelen eset viszont az udvariatlanságig udvarias csodabogár, el is látják a baját, miként reménytelen bérből és bosszúságból élőknek beleszeretni a kizárólag forintmacsókat favorizáló titkárnőbe, és reménytelen maga a helyzet: még majd megérjük, hogy egy újszülött fegyvernek látszó tárggyal a kezében jön világra.
Azért nincs minden veszve, amíg idős hölgyeknek jó emberek golyóstollat és figyelmet ajándékoznak a postán, amíg a sokadik generáció is imádja boldogult Irénke néni híres süteményét, amíg kincsekre lelünk mások lomtalanításra szánt koltekciójában,amíg érezzük a hajdan volt kaptárok méz- és viaszillatát s amíg a fiúk emlékeznek az apákra. Akár egy ilyen kötetben is...

  • KSH raktári jelzet: 607568
  • Kiadó: Pro Plus
  • Oldalak száma: 144
  • Kiadás éve: 2004

Nincsenek megjegyzések: