2012. március 7., szerda

Merre tovább? - Az iskolai integráció dilemmái / Hunya Márta

A kötet az elmúlt évek iskolai integrációs törekvéseivel kapcsolatos szakmai törekvéseket és azok eredményeit mutatja be. Az elemzések arra hívják fel a figyelmet, hogy az esélynövelő és hátránykompenzáló iskolai programok nélkülözhetetlenek a hátrányos helyzetű tanulók számára. E kezdeményezések alapvető feladata egyrészt mérsékelni e tanulók elfogadhatatlanul nagy mértékű iskolai kudarcait, másrészt elősegíteni azon tanulási útvonalak kialakítását, amelyek növelhetik e célcsoport iskolai és későbbi sikerességét.

A közvélemény álláspontja az integráció kérdésében megoszlik. Ezért a könyv kitekint a média világára annak érdekében, hogy – igaz, korlátozott mértékben – bemutassa, az egyes megvizsgált médiumok hogyan láttatják az iskolai integrációs eseményeket, befolyásolva ezzel a közvélekedést.

A kötetben helyet kaptak olyan esettanulmányok, amelyek a különböző társadalmi helyzetű tanulók oktatásából adódó problémák kezelésére helyi szintű, eltérő módszereket alkalmazó megoldásokat, iskolafenntartói törekvéseket mutatnak be.

  • KSH raktári jelzet: 778837
  • Kiadó: OFI
  • Oldalszám: 239
  • Megjelenés éve: 2011

Nincsenek megjegyzések: