2011. december 26., hétfő

Titkos műveletek : Az elnök embere 5. könyv / Griffin, W. E. B.

AZ ELNÖK EMBERE című sikersorozat ötödik részében az orosz medve előbújik a barlangjából.

Az első nyugtalanító hírek a karácsonyi vacsoraasztalnál érik utol Charley Castillót, az elnök ügynökét: Marburgban brutálisan meggyilkoltak egy oknyomozó riportert, aki Castillo európai újságjának dolgozott és az iraki "olajért élelmet" ügylet német és orosz szereplői után nyomozott.
A következő hívás a nemzeti felderítési igazgatótól jön, aki arra kíváncsi, mit tud Castillo a CIA-t a II. világháború óta szolgáló osztrák Kuhl házaspárról, akiket egy bécsi parkban találtak holtan, acélhurokkal a nyakukon.
Alig telik bele néhány óra, és Castillo két merényletkísérletről is tudomást szerez. Mindkettő szenteste történt, az egyik célpontja Jack Britton titkosszolgálati ügynök és felesége volt Philadelphiában, a másik az argentin csendőr őrnagy, Liam Duffy és családja Buenos Airesben. Az ismeretlen, de minden kétséget kizáróan profi elkövetők mindkét esetben automata fegyverekkel törtek a célpontjaik életére.
Miután Castillo megosztja a legújabb információkat az ártalmatlan nevű Szervezetelemzési Hivatal - egy katonákból, egykori CIA-, FBI- és titkosszolgálati ügynökökből verbuvált ügynökség - további tagjaival, a társaság két következtetést von le:
Egy: ez nem véletlen egybeesések sorozata, hanem leszámolás.
Kettő: a következő valószínű célpont maga C. G. Castillo, a Delta Force alezredese.

A sorozat előző kötetei:
1. Elnöki parancs
2. A túsz
3. Vadászat
4. Lövészek

  • KSH raktári jelzet: 778127
  • Kiadó: Gold Book
  • Oldalak száma: 421
  • Kiadás éve: 2011

Nincsenek megjegyzések: