2011. december 9., péntek

Magyar Pénzügyi Almanach 2010 – tanulmánykötet

A Magyar Pénzügyi Almanach immár huszadik esztendeje követi nyomon a hazai pénzügyi intézmény-rendszerben bekövetkező változásokat. A kiadvány egységes szerkezetben tekinti át a Magyarországon működő pénzügyi szervezetek történetét, tevékenységét, stratégiai elképzeléseit, valamint mutatja be a társaságok pénzügyi adatait és vezető testületeinek összetételét.

Az almanach rengeteg érdekességgel szolgál: kik, mikor, hol, milyen szerepet töltöttek be a magyarországi pénzügyi intézményrendszer különféle szintjein, hogyan alakult és változott a tulajdonosi összetétel, miképpen változtak a pénzügyi intézmények fundamentumai, milyen stratégiai elképzelések, tervek alapján formálódott az intézményrendszer, hogyan jöttek létre, alakultak át, szűntek meg különféle pénzügyi intézmények.

A jubileumi, XX. Almanachot 28 rövid tanulmány, szektorelemzés vezeti be, többek között Békesi László, László Csaba és Oszkó Péter volt pénzügyminiszterek, Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár, Domokos László ÁSZ-elnök, Vida Ildikó APEH-elnök, Szász Károly PSZÁF-elnök, Kopits György költségvetési tanácsi elnök, Kovács László volt adóügyi uniós biztos, Parragh László MKIK-elnök és Bod Péter Ákos volt jegybankelnök tollából. De emellett tanulmánnyal gazdagították a kötetet a pénzügyi-tőkepiaci szektor szakmai szervezeteinek felsővezetői, így például Demján Sándor OTSZ-elnök, Erdei Tamás bankszövetségi elnök vagy éppen Patai Mihály tőzsdeelnök is. E tanulmányok több mint száz oldalon jó áttekintést adnak a magyar gazdaságban és az egyes szektorokban történt változásokról

  • KSH raktári jelzet: 472398/2010
  • Kiadó: TAS-11
  • Oldalak száma: 730
  • Kiadás éve: 2010

Nincsenek megjegyzések: