2011. július 21., csütörtök

Aszalás, szárítás - Gyümölcsök, zöldségek, fűszerek / Samwald, Achim

Az aszalás varázsa abban rejlik, hogy ebben a folyamatban a gyümölcsnek sajátos ízvilága alakul ki. Az aszalt szilva például nem helyettesíthető sem friss, sem mélyhűtött szilvával! Az aszalás az egyik legősibb tartósítási forma, de ma már nemcsak a nap erejét alkalmazza, hanem használatban vannak többek között elektromos üzemelésű szárítók is. A gyümölcsökön kívül száríthatunk még zöldségeket, gombát, fűszernövényeket, gyógynövényeket, olajos magvakat. A könyv az aszalványok, száritmányok készítésének bemutatásán kívül recepteket is közöl.

  • KSH raktári jelzet: 594315
  • Kiadó: Mezőgazda
  • Oldalak száma: 123
  • Kiadás éve: 2011

Nincsenek megjegyzések: