2015. március 24., kedd

Amerika elhallgatott történelme / Stone, Oliver és Kuznick, Peter

Oliver Stone, a világhírű rendező számos alkotásában, köztük A szakasz, a Született július 4-én, a JFK - A nyitott dosszié, a Nixon és a W. című filmjeiben foglalkozott már az amerikai történelem sorsfordító eseményeivel, illetve az azokban szerepet játszó politikusok személyiségével.
2012-ben készült tízrészes dokumentumfilmjében arra vállalkozott, hogy az Egyesült Államok "hivatalos", az iskolákban oktatott és a nagyvilágnak propagált történelmével szemben alternatív megközelítéssel mutassa be Amerika elmúlt évszázadának legfontosabb történelmi eseményeit és politikai folyamatait, valamint az azokat irányító elnökök és más vezetők szerepét.
A filmsorozattól függetlenül is élvezetes kötet bőséges háttéranyaggal szolgál az "Amerikai Birodalom" felemelkedése és hanyatlása iránt érdeklődő olvasó számára. A Peter Kuznick történészprofesszor közreműködésével, korabeli források százai alapján készült könyv provokatív módon, kíméletlen kritikával vizsgálja meg és rombolja porig az amerikai nemzeti ideológia modern kori mítoszait és a politika fennen hirdetett ideáljait, amelyek mögött a legnyersebb globális hatalmi törekvések húzódtak és húzódnak meg. 



  • KSH raktári jelzet: 794320
  • Kiadó: Kossuth
  • Oldalak száma: 611
  • Kiadás éve: 2014

Nincsenek megjegyzések: