2011. november 25., péntek

Titokzatos folyó / Lehane, Dennis

"Dennis Lehane - aki eddig öt regényben elemezte az Angie Gennaro és Patrick Kenzie magánnyomozó-duó viharos kapcsolatát - egy szempillantás alatt a kortárs bűnügyi irodalom legnagyobbjai közé emelkedett a Titokzatos folyóval. A regény három, Boston egyik munkások lakta részében felnőtt férfi barátságáról szól. Gyerekkorukban olyasvalami történt, ami mindhármuk életét gyökeresen megváltoztatta, és ez még akkor is kísérti őket, amikor egyikőjük lányát brutálisan meggyilkolják. A regény cselekménye lélegzetelállítóan robog az elkerülhetetlen és tragikus végkifejlet felé, ahogy a főszereplők külön-külön birkóznak belső démonaikkal.
Lehane kiválósága nem csak a hibátlan nyomozati eljárás leírásában rejlik, hanem abban is, ahogy megindítóan és mégis felesleges szentimentalizmus nélkül tárja elénk a három férfi fájdalmas történetét egy olyan városnegyedben, amely a főszereplőkhöz hasonlóan jobb sorsot érdemelt." (Maxim Jakubowski, The Guardian)

Dennis Lehane világhírű regényéből Clint Eastwood készített filmet, melyet az Amerikai Filmakadémia - Sean Penn és Tim Robbins felejthetetlen alakításáért - két Oscar-díjjal jutalmazott.

  • KSH raktári jelzet: 559227
  • Kiadó: Agave
  • Oldalak száma: 353
  • Kiadás éve: 2004

Nincsenek megjegyzések: