2011. november 16., szerda

Ördögi cselszövés / Liss, David

Lenyűgöző történelmi thriller, amelyben a szerző felvonultatja a korabeli London társadalmi rétegeinek képviselőit: spekuláló részvényügynököket, pitiáner tolvajokat, előkelő, ám megvesztegethető urakat, elvakult pénzembereket, koldusokat, színészkedő örömlányokat, tisztességes zsidó kereskedőket és családjaikat. Bepillantást nyerhetünk a tőzsdei ügyleteknek elsőként otthont adó kávéházak nyüzsgő és magával ragadó világába, s megismerhetjük a társadalom perifériájára szorult tolvajok, zsiványok, és álnok összeesküvők közkedvelt találkozóhelyeit, a londoni pubokat is.

Benjamin nem kis fába vágja a fejszéjét, amikor úgy dönt, annak ellenére, hogy többször is az életére törtek, folytatja a nyomozást. Egyetlen cél vezérli: lerántani a leplet a Déltengeri Társaság és a Bank of England ellentétéből fakadó, fondorlatos összeesküvésről, ami a egyébként az apja idő előtti halálához is vezetett. Ezen az úton ármánykodó cselszövők és cinkosokból lett ellenségek kísérik, valamint egy olyan csodálatos barát, aki humorával és éleslátásával derűt csempész főhősünk olykor meglehetősen viszontagságos kalandjaiba.

David Liss, az Egy kufár bosszúja című regény világhírű szerzője újabb lebilincselő történettel rukkolt elő. Magával ragadó, ördögi intrikával átszőtt, kalandos regény az angol értékpiaci krachot megelőző időkből, amelynek elolvasása után azon fog morfondírozni az Olvasó, hogy az azóta eltelt háromszáz évben vajon mennyi változás történhetett az értéktőzsdén…

  • KSH raktári jelzet: 598538
  • Kiadó: Kelly
  • Oldalak száma: 445
  • Kiadás éve: 2011

Nincsenek megjegyzések: