2011. november 30., szerda

A Kaká-sztori / Jones, Jeremy V.

Kaká a klasszikus brazil labdarúgók előkelő társaságának egyik tagja. Gólerős, cselei őrületbe kergetők, átadásainál, ahogy mondani szokták a labdának szeme van. Elképesztő, hogy bármire is készül, annak többnyire semmi előjele sincs. Kiszámíthatatlan. Mintha mindent lazán a kisujjából rázna ki. 2007-ben a világ legtöbb szakértője őt látta glóbuszunk legjobb labdarúgójának.
A mindig szerény, babaarcú Kaká Párizsban, az Aranylabda-díj átvételekor ezt mondta Szeretnék hálát adni Istennek, aki megengedte, hogy itt legyek ma. Nem egy nagysikerű döntő után is megvallotta hitét, lekapva magáról mezét, hogy megmutassa az alatta lévő trikó feliratát Jézushoz tartozom, vagy Jézus szeret téged.
Lehet, hogy napjainkban az argentin Lionel Messi vagy a portugál Cristiano Ronaldo csillaga fényesebben ragyog, de Jeremy V. jones könyvét olvasva megerősödik bennem a gondolat, az 1982-ben született brazil, akitől van mit tanulnunk, tesz még olyan csodát, amelynek látszólag semmi előjele sincs. (Novotny Zoltán)

  • KSH raktári jelzet: 598540
  • Kiadó: Harmat
  • Oldalak száma: 133
  • Kiadás éve: 2011

Nincsenek megjegyzések: