2011. február 22., kedd

Biostatisztika / Reiczigel Jenő, Harnos Andrea, Solymosi Norbert

A kötet elsősorban a bevezető statisztika kurzusok hallgatóinak szánjuk, hogy a középiskolai matematika tananyag ismeretére építve segítse őket az alapfogalmak és a legszükségesebb módszerek elsajátításában, valamint a statisztikai szemléletmód kialakításában. Könyvünket ajánljuk azoknak is, akiknek szükségük van a statisztika alkalmazására, de úgy érzik, hogy ismereteik kiegészítésre és rendszerezésre szorulnak. Szeretnénk meggyőzni az olvasót, hogy a statisztika nem bűvészkedés, a módszerek korrekt alkalmazását több-kevesebb erőfeszítés árán bárki elsajátíthatja.

Tankönyvünk nem recept könyv, röviden ismerteti a módszerek elméleti hátterét is, de ahol csak lehet, szemléletesen, minél kevesebb elvont definícióval és képlettel terhelve az olvasót. Példáinkat az élettudományok területéről vettük, ezért könyvünket legtöbb haszonnal valószínűleg a biológus, orvos, állatorvos és agrárszakos hallgatók forgathatják.

Könyvünk hasznos lehet azoknak a statisztikát már jobban ismerő és munkájukban rendszeresen használó kutatóknak is, akik szeretnének közelebbről megismerkedni az R programcsomaggal. Az R egy ingyenes programcsomag, mely a statisztikai módszerek szinte végtelen választékát kínálja és folyamatos fejlesztése miatt valószínű, hogy a legújabb eljárások először R-ben válnak elérhetővé.

  • KSH raktári jelzet: 774091
  • Kiadó: Pars Kft
  • Oldalak száma: 462
  • Kiadás éve: 2010

Nincsenek megjegyzések: