2012. október 15., hétfő

Kutatásszervezés és innovációmenedzsment az egészség- és élettudományok területén / Pörzse Gábor

A Semmelweis Egyetem hiánypótló tankönyv elkészítésére vállalkozott a Budapesti Műszaki Egyetemmel és az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel együttműködve. A kutatásszervezés és innovációmenedzsment az egészség- élettudományok területén című tananyag alapvető célja, hogy magas tudományos színvonalat képező, minőségi ismereteket nyújtson az innovációmenedzsment iránt érdeklődő hallgatók számára, kiemelve a témakör speciálisan élet- és egészségtudományi vonatkozásait.
Napjainkban Magyarország több felsőoktatási intézményében folyik az innovációmenedzsment témaköréhez sorolható képzés, és az utóbbi időben számos, e kérdéskörrel foglalkozó jegyzet, könyv jelent meg. E munkák többségében általános és nem szakterület-specifikus megközelítést adnak, vagy más szakmai területre koncentrálnak, emellett csak kevés éri el azt a tudományos színvonalat, amely alapján egyetemi tananyagként alkalmazható lenne.
Az olvasó által most kézhez vett tankönyv e hiányosságokat igyekszik kiküszöbölni. A neves hazai szakemberek bevonásával kialakított tananyag interdiszciplináris szemléletű, a legfontosabb hazai és külföldi innovációs elméleti ismeretek és azok gyakorlati felhasználási lehetőségei lényegre törő bemutatására koncentrál. Az általános információk mellett a hallgatók elmélyülhetnek e tudásanyag élet- és egészségtudományi vonatkozásaiban is.


  • KSH raktári jelzet: 781555
  • Kiadó: Semmelweis
  • Oldalak száma: 359
  • Kiadás éve: 2011

Nincsenek megjegyzések: