2012. október 4., csütörtök

Hócsászárnő / Rowland, Laura Joh

Izgalmasan megírt regény-krimi a japán középkor részletesen megrajzolt díszletei előtt, amelyben a nyomozó revolver helyett két karddal az oldalán üldözi a bűnözőket és a maga módján az igazi lovagi eszmény japán változatának, a busidok becsület kódexének állít emléket.  Megelevenedik az 1700-as évek Japánjának színes világa, a távoli észak, Ezogashima végtelen hómezői, jeges csúcsai, ahol Szano Icsiro legújabb nyomozása zajlik.

Szano szegény roninból lett előbb rendőr, majd szószakan-szama, a sógun fő nyomozója. Aztán a sors és a sógun kegyéből kancellár, az ország második embere, élet és halál ura. Ám ő is tehetetlen, amikor politikai ellenfelei elrabolják a fiát. Amikor a sógun a messzi északra küldi, egy őrült nagyúr fogságába kerül, akit megölt szeretője üldöz. Szano, a felesége Reiko, és barátja, fő hűbérese Hirata segítségével - aki immár a misztikus harcművészet, a dim-mak mestere - bennszülött varázslók, féltékeny asszonyok és ellenséges szamurájok között keresik az igazságot, egy gyönyörű bennszülött lány gyilkosát és Szano elrabolt kisfiát, Maszahirót.

A Hócsászárnő a szerző remek történelmi krimi sorozatának legújabb darabja. Akik olvasták Szano korábbi történeteit, most sem fognak csalódni. Akik még nem találkoztak a sorozattal, most egy magával ragadó regénnyel kezdhetik az ismerkedést.


  • KSH raktári jelzet: 576734
  • Kiadó: Trivium
  • Oldalak száma: 335
  • Kiadás éve: 2008

Nincsenek megjegyzések: