2012. október 15., hétfő

Egyetemi élethelyzetek - Ifjúságszociológiai tanulmányok I-II.

Az egyetemi Campus sok szempontból sajátos közeg:határzóna az ifjúság és a felnőtt lét, a szülői ház és a külön lakhely, a tanulás és a munka, az egyedüllét és a barátkozás, az elmélyülés és a szórakozás között. Ennek a sajátos közegnek megvannak a csak rá jellemző problémái.
Magányosak-e a kollégisták? Milyen lehetőségei és korlátai vannak a barátkozásnak a campuson? Milyen külföldi diákként Magyarországon élni? Milyen a hallgatók értékvilága? Hogyan jelenik meg a (radikális) politika a campuson? Mi jellemzi az egyetemi önszerveződéseket? Hogyan egyeztetik össze a hallgatók a munkát és a tanulást? Miként hat rájuk a tömegkultúra? Mi jellemzi az egyetemisták egészségmagatartását?
A kötet szerzői ezekre a kérdésekre keresik a választ - ifjú szociológusként és egyetemi hallgatóként alighanem mindenki másnál jobb esélyük van arra, hogy keresésük eredményes legyen. Ebből a kivételes megfigyelői pozícióból született írásaikat olvasva nem mindennapi betekintést nyerhet az olvasó a campusok világába.
Sik Domonkos, szociológus

  • KSH raktári jelzet: 782167-68
  • Kiadó: Debreceni Egyetemi K.
  • Oldalak száma: 2 kötet
  • Kiadás éve: 2012

Nincsenek megjegyzések: