2012. február 13., hétfő

A Virág utcai focibajnokság / Dávid Ádám

"Koppolni mindenki tud, punktum."
A Kovács családban senki sem egyszerű eset. Nagyi a női futball koronázatlan gólkirálynője és nyugalmazott edző; Apu rőtszakállú, hallgatag zeneszerző; Anyu az elsózott levesek és a pólókészítés szakértője; Gerda a gitártépés mestere és Small Paul-őrült; Milán bőgőmasina és csodakapus; Koppány pedig, nos, ő a világ legnagyobb koppolóművésze. Hétpettyes pillangót koppol meg tejfogú tigrist, és Milán füzetét is összekoppolja, amivel jókora családi perpatvart okoz. Aztán a Virág utcai focibajnokság döntőjén koppolási mániája miatt baleset történik. Az otthoni harmónia egy csapásra szertefoszlik. Képes lesz-e Koppány újra összekovácsolni a Kovács családot? Ki tudja-e húzni Aput Apátiából, a bánat birodalmából? És győzelemre viszi-e a Tejfogú Tigriseket a Rettenthetetlen Rókaprémes Rémek ellen?
Hétéves kortól ajánljuk.
Dávid Ádám története az első Aranyvackoron tűnt fel 2007-ben. Azóta számos meséje és gyerekverse jelent meg. Az írás mellett a filmkészítés szerelmese.
Rubik Anna a 2007-es Aranyvackor egyik különdíjasa. Eddig három gyerekkönyvet illusztrált, legutóbb a Pagony Autósmesék című antológiáját.

  • KSH raktári jelzet: 778651
  • Kiadó: Pagony
  • Oldalszám: 98
  • Megjelenés éve: 2011

Nincsenek megjegyzések: