2012. február 21., kedd

Perzselő nap / Alia, Josette

Mit is tudhatott az életről a kis Lola, a bájos kamaszlány, mikor az ötvenes évek elején könnyű léptekkel táncolt a kairói nagy bálokon? Miből is sejthette volna, hogy ragyogó világát egy őrült politikai förgeteg el fogja pusztítani? Honnan is tudhatta volna, hogy kamaszkori szerelmei vagy a Nílus-parti esték nyugalma és édessége rövidesen nem jelent többé mást, mint a háború által felperzselt paradicsom emlékét?
Lola regénye egy olyan nő történetét meséli el, akit a történelem vihara és a szerelem mámora ide-oda sodor, és akinek sorsa összefonódik a keleti keresztények fél évszázados agóniájával. Végig kell szenvednie a koptok, a szírek, a maroniták, az ortodoxok pusztulását, akik okkal vagy ok nélkül mindig azt hitték, hogy az ég őrködik a sorsuk fölött.

Ez a nagyszabású családregény végigköveti egy keleti keresztény nő életét gyermekkora fényűző palotáitól a véráztatta bejrúti romokig, a gondtalan élettől az embertelen mészárlások őrületéig.
Egy asszony regénye? Egy civilizáció pusztulásának regénye? Egy soha ki nem hűlő, végzetes szerelem története? Ezekre a kérdésekre Josette Alia kegyetlen, mégis magával ragadóan sodró lendületű regényének elolvasása után kaphatunk megnyugtató választ...


  • KSH raktári jelzet: 599795
  • Kiadó: Alexandra
  • Oldalszám: 589
  • Megjelenés éve: 2011

Nincsenek megjegyzések: