2011. június 1., szerda

William & Kate - Az évszázad esküvője / Jobson, Robert

2010 novemberében végre napvilágra került a hír, amelyre régóta várt a világ: Vilmos herceg, aki második a brit trón várományosainak sorában (Károly walesi herceg és a feledhetetlen Diana elsőszülött fia), feleségül veszi Kate Middleton kisasszonyt - aki cím és rang nélküli.
Egy egyszerű polgárlányt tehát, aki, ha a véletlen úgy hozta volna, bármelyikünk szomszédja is lehetne - de, ahogyan ebből a könyvből mind jobban megismerjük a menyasszonyt, látjuk, hogy középosztálybeli származása ellenére, mintha csak arra született volna, hogy Nagy-Britannia királynéja legyen. Fiatal, fényben-pompában nevelkedett, de felnőttesen józan gondolkodású.
Robert Jobson, az uralkodócsalád életének hű és megbízható krónikása megír mindent, ami a királyi esemény színfalai előtt és mögött zajlott: ahol kell, elemez, ahol lehet, anekdotázik; de nem hallgatja el az ifjú pár útját fenyegető veszélyeket és akadályokat sem. És persze beavatja az olvasót a királyi nász előzményeibe is: leírja, hogyan ismerkedtek meg egymással az egyetemen, hogyan szakítottak, hogy aztán újra megtalálják egymásban azt, akit a Sors nekik rendelt, miként zajlott a leánykérés Kenya távoli hegyei között.
Megírja az egész tündérmesét, aminek fényét még az sem halványíthatja el, hogy a valóságban esett meg.

  • KSH raktári jelzet: 594850
  • Kiadó: JLX
  • Oldalak száma: 340
  • Kiadás éve: 2011

Nincsenek megjegyzések: