2011. április 13., szerda

A tűz leányai / Erskine, Barbara

Kétezer évvel ezelőtt a rómaiak megszállják Britanniát, és a hercegnő, aki az egyik legbefolyásosabb törzs, a Briganti Szövetség trónjának várományosa, azzal szembesül, hogy a félelmetes ellenség egyre közelebb kerül népéhez. Cartimandua világát a kezdetektől a viszály és a szerelmi fellángolás, a bosszú és a megtorlás uralja.
A történet másik szála napjainkban játszódik: Viv Lloyd Rees Edingburgh-ban élő történész elmélyed a kelta királynőt övező mítoszok kutatásában. A témáról könyvet is írt, történetünk idején pedig éppen az ifjú királynő életének dramatizálásán fáradozik Pat Hebden színésznő segítségével.
Viv tanszékének vezetője, Hugh Graham, állandóan beosztottja nyomában van, miközben a fiatal tanárnőnek meg kell küzdenie a Cartimandua-látomással és az egyre erősödő hittel, hogy a királynő valós történelmi alak volt. A lidércnyomás még félelmetesebbé válik, amikor Viv birtokába kerül egy kelta korabeli megátkozott melltű. Patet és Hugh-t egyszerre rántja magával a szenvedély és a féltékenység, a keserű rivalizálás és a mindent elsöprő szerelem. A múlt eközben átfedésbe kerül a jelennel, és a végzetes trió kénytelen szembenézni a legnagyobb életveszéllyel is.

  • KSH raktári jelzet: 761959
  • Kiadó: Alexandra
  • Oldalak száma: 639
  • Kiadás éve: 2007

Nincsenek megjegyzések: