2013. december 4., szerda

100 nap északon : riport, kaland, kihívás / Lantos Gábor

A mínusz 35 fokos svédországi télben a nyílt pályán megállította az ellenvonatot; önkéntesként vett részt a 16 ezer sífutót megmozgató Vasa-futásban; fogatlan eszkimókkal vacsorázott; a finn szaunában elszabadult vele a földi pokol; ellátogatott a Föld legészakibb pontjára, ahol magyar is él; megkóstolta a ... hal nyelvmozgató izmát, bejárta a szigetet, ahol a tömeggyilkos Breivik öldökölt, Bill Clinton után ő is betért Norvégia legrégibb hot dog árusához; szánhúzó kutyákkal utazott, miközben bejárta a jég- és hófödte, érintetlen vadonokat.
Lantos Gábor, a Magyar Rádió riportere 2013. január 2-án indult 100 napos expedíciójára, amely során hét északi országban élt át nap mint nap újabb kalandokat. Mindvégig a helyieknél (tehát sosem szállodában) lakott, hogy még jobban megismerhesse és elmesélhesse az ottaniak életét. 2013. április 11-én tér haza, és május 7-é már megjelenik a Varázslatos Skandinávia - 100 nap(om) északon című úti riportkönyve, amelyet óriási érdeklődés övez.
Az utazás Facebook oldalát több mint 3000-en követik nyomon, ezen kívül mind a nyomtatott sajtóban, mind az internetes médiumokban számos tudósítás jelent meg a szerzőtől. Ez a hallatlanul izgalmas úti könyv egy nagy kaland, amely során az olvasó a rendkívül színesen mesélő szerzővel együtt járja be a varázslatos Skandináviát - úgy ahogyan azt egy turista sohasem láthatja!



  • KSH raktári jelzet: 787955
  • Kiadó: Kák Európa Stúdió
  • Oldalak száma: 303
  • Kiadás éve: 2011

Nincsenek megjegyzések: