2013. október 29., kedd

Olvadáspont / Ridpath, Michael

Megdöbbentő videofelvétel kerül egy lázadó csoport kezébe: ENSZ-aktivisták kegyetlen legyilkolása játszódik le újra és újra a fiatalok szeme előtt. A Gázai-övezetben zajló arab–izraeli konfliktus borzalmas zűrzavarát a csoport szerint mindenkinek látnia kell. A szabad információáramlás harcosai úgy határoznak, kiszivárogtatják a történteket, ezért Izlandra helyezik ideiglenes támaszpontjukat, hogy titokban tartsák az előkészületeket. Ám egy láthatatlan kéz itt is eléri őket, egyik társukat meggyilkolják.
Ettől a pillanattól fogva kezdetét veszi a hajsza, amelynek egyik oldalán a csoport tagjait védő Magnus Jonson nyomozó és csapata áll, a másik oldalán pedig a kínaiak, az amerikaiak, a belgák, az olaszok, az izraeliek, és még ki tudja, kik. Amikor az egyik áldozat révén az izlandi egyház is belekeveredik a gyilkosságokba, az ügy már-már megoldhatatlannak tűnik Magnus számára.
Csakúgy, mint a magánélete: a régóta a végső leszámolásra készülő és a magánnyomozásába teljesen belevesző felügyelő még mindig a családjában történt gyilkosságok tettesét kutatja, egyelőre eredménytelenül. Márpedig az emberölések folytatódnak…

Michael Ridpath izlandi krimisorozatának (Sűrű árnyak, Fagyos múlt) harmadik része talán az eddigi legizgalmasabb, legfordulatosabb rész.


  • KSH raktári jelzet: 619712
  • Kiadó: General Press
  • Oldalak száma: 320
  • Kiadás éve: 2013

Nincsenek megjegyzések: