2013. október 10., csütörtök

Haldokló fény / Macbride, Stuart

Nyár van Aberdeenben: süt a nap, kék az ég, emberek halnak meg!

Rosie Williams, a prostituált az első, akit csupaszra vetkőztetnek és agyonvernek a kikötőben - Aberdeen piroslámpás negyedének szívében. Logan McRae nyomozó őrmesternek ez egy újabb cudar nap cudar kezdete. Csupán néhány rövid hónappal ezelőtt még ő volt a környék rendőrségének szépreményű nyomozója. Ám egy elfuserált razzián beosztják valaki mellé, akiről mindenki tudja, hogy balszerencsét hoz, s aki arra vár, hogy lesújtson a bárd rá és a „Balfasz Szakasz” többi selejtes alakjára.
Logan azonban nem ül ölbe tett kézzel. Elhatározza, hogy megszökik Steel nyomozó meg az ő szokatlan módszerei elől, és ennek legjobb módja az, hogy villámgyorsan megoldja az ügyet. És nem csupán Rosie Williams kerül akarata ellenére a hullaházba: szerte a városban hat ember ég halálra olyan, benzinnel fellocsolt lakásban, amelynek ajtaját és ablakait kívülről becsavarozták. És Logan minden erőfeszítése ellenére nemsokára egy újabb prostituáltat is kiterítenek!

Stuart MacBride a rá jellemző biztos kézzel, akasztófahumorral és eleven jellemábrázolással írta meg e letehetetlen könyvet, ezzel ismét bizonyítja, hogy felívelő csillag a krimi irodalom egén.

  • KSH raktári jelzet: 619246
  • Kiadó:Ulpius-ház
  • Oldalak száma: 460
  • Kiadás éve: 2013

Nincsenek megjegyzések: