2012. december 17., hétfő

Daganatos betegek nagy diétáskönyve / Gyurcsáné Kondrát Ilona, Bittner Nóra Dr.

A daganatos betegségek kialakulásában feltételezhetően 30-60%-ban van jelentősége az étkezés minőségének. A kötet szerzői szerint a pácienseik közül a daganat felfedezése előtt sokan egyáltalán nem ügyeltek a táplálkozásukra, bár általában tudták, hogyan kellene egészségesen étkezni. A betegségük és a kezelés során a táplálkozáshoz való viszonyuk megváltozik.
Van, aki ragaszkodik a szokásaihoz, van, aki tudatosan odafigyel a táplálkozására, és van, aki alternatív táplálkozással (böjtök, léböjtkúrák, táplálékkiegészítők, stb) próbálja „gyógyítani” betegségét. A szerzők a tudatos, egészséges táplálkozást javasolják a daganatos betegségben szenvedőknek, amely segíti, és nem helyettesíti az egyéb kezeléseket.
Nem kúraszerűen kell méregteleníteni, hanem folyamatosan.
És ez átvezet bennünket a megelőzés fontosságára!
A könyv nem csupán a daganatos betegeknek szól, hanem mindenkinek, aki ügyel egészségére, egészségtudatosan él és elfogadja a tényt, hogy megfelelő táplálkozással a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázata csökkenthető!
Az egészséges táplálkozás megvalósításához érdemes megismerni a táplálkozási ajánlásokat, kipróbálni a könyvben szereplő változatos és egészséges ételek receptjeit. A dietetikus és onkológus szerzőpáros ebben kíván segítséget nyújtani mindannyiunknak.



  • KSH raktári jelzet: 607036
  • Kiadó: SpringMed
  • Oldalak száma: 278
  • Kiadás éve: 2012

Nincsenek megjegyzések: