2012. szeptember 7., péntek

Madárvendégek a kertben : megfigyelés, meghatározás, védelmezés / Gutjahr, Axel

Számos madárfaj kápráztat el bennünket az év minden szakaszában színpompás tollazatával és csodálatos énekével. Szívesen látogatják kertjeinket, fészket építenek benne, és fáradhatatlanul táplálják utódainkat. Ha megfigyeljük őket, elragadó bepillantást nyerhetünk hazánk madárvilágába. Ebben a képekkel gazdagon illusztrált kötetben több mint száz igen vonzó és gyakori kerti madár részletes leírását találhatjuk, ami segítséget nyújt meghatározásukhoz és megfigyelésükhöz.

A legtöbb madárbarát ugyanakkor nem csak megfigyelni szeretné szárnyas vendégeit, hanem etetéssel, fészekodúk kihelyezésével elősegíteni megtelepedésüket a kertben. Esetleg szeretnénk megvédeni őket a veszélyektől, és megtudni egy kicsit többet az életformájukról. A könyv gyakorlati útmutatót ad ahhoz, hogyan alakítsuk ki a saját kertünket különösen madárbarát módon, és hogyan segíthetünk akár célzottan egy-egy fajnak is.

Kerti madaraink gyönyörű, színes fotói, számos gyakorlati tanács és a könnyen érthető leírások hasznos tanácsadóvá teszik ezt a könyvet minden madárbarát számára.


  • KSH raktári jelzet: 844179
  • Kiadó: Alexandra
  • Oldalak száma: 256
  • Kiadás éve: 2012

Nincsenek megjegyzések: