2012. szeptember 25., kedd

Emberek, akik megváltoztatták a világot 4. - A nagy háború és a mai világ 1914-től napjainkig

A világhírű Larousse kiadó négykötetes sorozata azokról az emberekről, akik megváltoztatták a világot. Egyetlen kor sem létezhet a maga hősei nélkül, vagy, mivel az események elválaszthatatlanul egybeforrnak a cselekvő személyiségekkel, úgy is fogalmazhatnánk, hogy történelem nagy alakjai akaratuk, bátorságuk vagy lángelméjük révén mindig megteremtették saját korukat.
Világunk története a kezdetektől kivételes férfiak és asszonyok életéhez igazította lépteit. Nemcsak az államférfiak (Hammurápi, Ehnaton, Ramszesz, Kleopátra, Nagy Sándor, Attila, Chlodvig, Julius Caesar és mások), hanem a tudósok, a művészek és a vallásalapítók (Buddha, Konfuciusz, Szókratesz, Platón, Avicenna és mások) is sokat tettek azért, hogy megváltoztassák a világot. Az ő életüket és munkásságukat bemutatva megelevenedik szemünk előtt a kor, amelyben éltek és alkottak.

A sorozat negyedik kötete Charlie Chaplin első sikereitől a Nelson Mandela győzelméig terjedő időszak száz rendkívüli alakját, sorsát mutatja be, a 20. század kiemelkedő politikusain, a női egyenjogúság élharcosain, a harmadik világ forradalmárain, a század íróin és sportolóin, festőin és popzenészein keresztül.


További kötetek:
1. Kezdetektől a középkorig : i.e. 1800-1492
2 A reneszánsztól a felvilágosodásig, 1492-1789
3. A forradalom és a 19. század : 1789-1914


  • KSH raktári jelzet: 835307
  • Kiadó: Kossuth
  • Oldalak száma: 323
  • Kiadás éve: 2011

Nincsenek megjegyzések: