2012. január 13., péntek

Örökség / Webb, Katherine

Erica és Beth Calcott egy fagyos téli napon visszatérnek abba a házba, ahol gyermekként oly sok felejthetetlen nyarat töltöttek. Miközben Erica a nagyanyjuk által hátrahagyott örökséget rendezgeti, megrohanják a rég elfeledettnek hitt emlékek. Minden egyes pillanat a múlt képeit, hangjait és illatait rebbenti fel benne, akár a szél a pillangókat egy nyári réten. Erica térben és időben tett sétái közben fokozatosan feltárul előttünk a két testvér gyermekkora, egészen addig a végzetes napig, amikor unokatestvérük, Henry, nyomtalanul eltűnt…
Az emlékek megvilágítják nagyanyjuk, a megkeseredett és mélységes gyűlölettel teli nő történetét is, s még tovább vezetnek, a századforduló Oklahomájába, dédnagyanyjukhoz, a gyönyörű és szívtelen örökösnőhöz.
Erica a múlt töredékeit kutatva generációkon átívelő titkokra bukkan, s miután fellebbenti róluk a hallgatás fátylát, többé nem menekülhet el a fájdalmas igazságok elől, amelyek nyomán saját élettörténetét is újra kell írnia.
Múlt és jelen találkozik – Ericának és Bethnek rettenetes bűnökkel kell szembenézniük, s a szívszaggató örökséggel, amely rájuk maradt.

  • KSH raktári jelzet: 599145
  • Kiadó: General Press
  • Oldalak száma: 470
  • Kiadás éve: 2011

Nincsenek megjegyzések: