2012. január 5., csütörtök

A Kr. u. V. század hajnala. A Római Birodalom a szakadék szélén tántorog. A nyugati világot tizenkét dicsőséges évszázadon át uraló hatalmas birodalom sebezhetővé vált ősi ellenségeivel szemben. A vandálok és vizigótok népes törzsei a határokon gyülekeznek, érezve, hogy eljött az ő idejük.
Ám az emberek még egy náluk is szörnyűbb új hatalomról suttognak, valahol messze keleten. A lovas harcosok vérszomjas népe már egy nemzedéknyi ideje tölti elrettegéssel a határ menti törzsek szívét. "Jönnek a hunok" - így ijesztgetik az anyák síró gyermekeiket. S most a hunoknak új vezére lett: Attila, "az Isten ostora". Csak egy valaki szállhat szembe vele: Aëtius, a kiváló hadvezér, "az utolsó római".

Így kezdődik a történet, melynek elején két kisfiú játszik Közép-Ázsia végtelen sztyeppéinek füvében, a végén pedig két harcos néz farkasszemet Gallia véráztatta csataterein. Két férfi története - Attiláé, a huné és Aëtiusé, a rómaié. Az egyik el akarja pusztítani a világot, a másik a végső harcra is kész, hogy megmentse azt.

A trilógia következő kötetei:
2. A közelgő vihar
3. A végítélet


  • KSH raktári jelzet: 762371
  • Kiadó: Gold Book
  • Oldalak száma: 333
  • Kiadás éve: 2005

Nincsenek megjegyzések: