2011. október 6., csütörtök

Halak és halételek / Hoitsy György - Szabó Péter

A "Halak és halételek" nem csupán egy könyv a sok közül. Rendkívüli élmény, amely teljesen új megvilágításba helyezi a mai magyar gasztronómia kissé elhanyagolt szegmensét: a halak világát. A könyv túlmutat azon a szinten, amit megszokhattunk a szakácskönyvektől, mert íróinak stílusa, őszinte gondolataik és közvetlen hangvételű magyarázataik -mit, mikor, hogyan és miért-, illetve szakmai felkészültségükből áradó magabiztosságuk révén óhatatlanul megváltozik a szemléletünk, ahogyan eddig a halakra néztünk.

Hasznos gyakorlati tanácsokon, érdekes történetek és finom recepteken túl a könyv többek között a következő témaköröket kínálja: 60 sós- és édesvízi hal bemutatása, 80 recept, hogyan vásároljunk halat biztonságosan, kalóriatáblázat, halételek és borok társítása, előkészítési és hőkezelési technikák.

  • KSH raktári jelzet: 776892
  • Kiadó: Corvina
  • Oldalak száma: 239
  • Kiadás éve: 2011

Nincsenek megjegyzések: