2015. február 26., csütörtök

Menekülés a holdfénynél / Nichols, Mary

A gazdag és kiváltságos angol családból származó Elizabeth a második világháború előestéjén a sors váratlan fordulata miatt Franciaországban ragad. A burokban nevelkedett lány megszokott élete gyökeres fordulatot vesz, amikor nagynénje, Justine megosztja vele a titkát: embereket szöktet át a svájci–francia határon, így segítve az ellenállókat.
A kalandvágyó Elizabeth elhatározza, hogy csatlakozik az időközben egyre kockázatosabbá váló akcióhoz. Amikor Justine börtönbe kerül, a lány a bújtatott katonák egyikével, Rogerrel szervezi tovább az ellenállást, ám úgy tűnik, semmi esélyük a német túlerővel szemben. A két fiatal között lassan eltéphetetlen kötelék szövődik, miközben a számtalan életveszélyes helyzet olyan lépések megtételére sarkallja őket, amelyek alapjaiban írják felül mindazt, amit magukról és egymásról ez idáig hittek.

Mary Nichols (A szökőkút, Az ékszer, Lány a tengerparton, Nyári lak) legújabb regényének szereplői számára a háború sok mindent tartogat: veszélyt, kockázatot, titkokat és árulást, valamint szerelmet, amely a legváratlanabb pillanatokban érkezik az életükbe.

  • KSH raktári jelzet: 628526
  • Kiadó: General Press
  • Oldalak száma: 361
  • Kiadás éve: 2014

Nincsenek megjegyzések: