2014. július 23., szerda

Védőoltásokról a tények alapján / Ferenci Tamás

"Pontosan tíz éve nem jelent meg magyar nyelven védőoltásokról szóló tudományos igényű könyv, olyan pedig, ami célirányosan a védőoltásokkal kapcsolatos legfontosabb aggodalmakkal foglalkozna, talán még soha sem.
 E könyvben összefoglalom a védőoltásokkal kapcsolatos ismereteket olyan, gyakran nem csak hírekkel, de rémhírekkel terhelt kérdések kapcsán, mint a hatásosság vagy a biztonság. Mindenhol objektíven, tudományos módszertannal – a tények alapján.
Ajánlom orvosoknak, egészségügyi dolgozóknak a védőoltásokkal kapcsolatos tudásuk felfrissítéséhez, a laikusok tájékoztatásának megkönnyítéséhez és szülőknek, érdeklődőknek a témakörrel kapcsolatos alaposabb ismeretek megszerzéséhez. Szeretném, ha a könyv ezzel a jövő generációk egészségének az érdekét szolgálná."
Ferenci Tamás 

A szerző klinikai bio­sta­tisz­ti­kus, az Óbudai Egyetem Élettani Szabályozások Csoportjának tanársegédje. Mindennapi munkájában elsősorban a gyermekkori elhízás, az 1-es típusú cukorbetegség és más, gyermekkori autoimmun betegségek kapcsán végez kutatásokat, a védőoltásokkal érdeklődő kívülállóként kezdett foglalkozni.


  • KSH raktári jelzet: 624729
  • Kiadó: Medicina
  • Oldalak száma: 375
  • Kiadás éve: 2014

Nincsenek megjegyzések: