2013. június 5., szerda

A szemtanú / Barclay, Linwood

Thomas Kilbride gyermekkora óta különösen vonzódik a térképekhez. A skizofrén férfi ki sem mozdul otthonából, miközben egy számítógépprogram segítségével az egész világot bejárja. Apró részletességgel figyel meg mindent, sőt meg is jegyzi, amit lát: az utcákat, a házakat, az embereket. Egy napon egy New York-i ház második emeleti ablakában véletlenül olyasvalamire bukkan, amit más észre sem venne: egy ember szoborszerű alakja rajzolódik ki előtte, akinek szája segítségért kiált… Thomas elsőként bátyjának, Raynek meséli el, mit látott New York-i „sétája” során. Ray, aki apjuk halála után gondját viseli testvérének, eleinte nehezen hiszi el öccse zavaros és bonyolult meséjét. Ráadásul apjuk halálának körülményei sem tisztázódtak teljesen, és a múltból is sötét árnyak lengik körül őket.
Thomas valóban gyilkosság szemtanúja lett? Az amerikai elnökkel van kapcsolatban és a CIA-nak dolgozik? S vajon milyen titkokat rejteget apjukkal és a múltjával kapcsolatban? A feltáratlan titkok egyre növelik a két testvér közti feszültséget, mígnem lassanként rádöbbennek, halálos összeesküvésbe keveredtek, ahol éppen ők kerültek a célkeresztbe.

Linwood Barclay legújabb regénye ezúttal sem okoz csalódást a rajongó számára, egészen az utolsó oldalig igazi meglepetéseket tartogatva számukra.


  • KSH raktári jelzet: 616386
  • Kiadó: General Press
  • Oldalak száma: 402
  • Kiadás éve: 2012

Nincsenek megjegyzések: