2013. június 7., péntek

A csend útján : versek - akvarellek / [akvarellek Molnár Kati]

"Élünk, gondolkodunk, mi is a helyünk ebben a világban. Rácsodálkozunk a természet szépségére, és kezdjük keresni, mi ennek a tökéletességnek a forrása. Vágyakozunk, hogy valami kitisztuljon bennünk, csend, békesség, nyugalom, szeretet vegyen körül. Keresünk. Néha kiáltva, hitetlenül, de hinni akarunk, mert nem lehet véletlen jelenlétünk a világban. És egyszer csak eljutunk az imádságig. Az imádságig, ahol ketten vagyunk.
Akvarelljeim a könyvben szereplő versek illusztrációiként szolgálnak. Ajánlom a könyvet mindazoknak, akik a belső békességüket keresik, szeretik a lírát, szeretik a természetet és az akvarell műfaját."
Molnár Kati

A kötetben Áprily Lajos, Tóth Árpád, Káldi János, Sík Sándor, Váci Mihály, József Attila, Reményik Sándor, Weöres Sándor, Ady Endre, Nemes Nagy Ágnes, Kaffka Margit, Dsida Jenő, Juhász Gyula, Babits Mihály, Vajda János, Kosztolányi Dezső, Pilinszky János, Szabó Lőrinc, Vas István, Falu Tamás, Radnóti Miklós, Devecseri Gábor, Túrmezei Erzsébet és Wass Albert versei olvashatók.


  • KSH raktári jelzet: 785370
  • Kiadó: Kairosz
  • Oldalak száma: 127
  • Kiadás éve: 2011

Nincsenek megjegyzések: