2013. március 22., péntek

Ezüst Erdő úrnője / Montgomery, Lucy Maud

Melyik romantikus lelkű lány vagy fiatal nő ne ismerné Anne Shirleyt (szigoran "e"-vel) a Prince Edward szigetről, akiről már a kezdet kezdetén tudható volt, hogy Gilbert Blythe lelkitársa?
Lucy M. Mongomery ezen regénye is ugyanezen a festői szépségű szigeten játszódik, most azonban egy új lánnyal ismertet meg bennünket, akiben sok Anne Shirleyhez hasonló tulajdonság lakozik, mégis teljesen más történetet mesél el nekünk. Azok, akik szerették Anne-t bizonyára Pattet is a szívükbe zárják majd.

Patricia Gardiner minden másnál jobban szerette Ezüst Erdőt. A Prince Edward szigeten ebben a gyönyörű, régimódi házban született és nevelkedett, ahol a dolgok „mindig ugyanolyanok maradnak”, és a jó dolgok sosem változnak. De Ezüst Erdőt sem kerüli el a változás szele az első iskolai naptól egy új kishúg érkezésén és a nagynénje örömteli esküvőjén át Pat első szerelméig. Pat mindent megoszt szeretett barátaival, és felfedezi azt az egyetlen dolgot, ami valóban sosem változik: a szépséget és a békességet, amire mindig rátalál Ezüst Erdőben, a házban, ami emlékszik az élete minden pillanatára.

  • KSH raktári jelzet: 614380
  • Kiadó:Könyvmolyképző
  • Oldalak száma: 395
  • Kiadás éve: 2012

Nincsenek megjegyzések: