2013. március 12., kedd

Az Országos Kéktúra és akik végigjárták, 1952-2012 : 60 éves a Kéktúra mozgalom / Vízkelety László, Ispanovic Martin

Az Országos Kéktúra meghirdetésének 50. évfordulójára Dr Vízkelety László – a túramozgalom kezdeményezője – könyvet jelentetett meg "Az Országos Kéktúra és akik végigjárták 1952 – 2001" címmel, amelyben összegezte az Országos Kéktúra megszületésének körülményeit, az alapítók, a szervezők és a résztvevők személyes emlékeit, a meghirdetés óta eltelt öt évtized legfontosabb eseményeit, valamint a kéktúra jelvényt megszerző teljesítők sorszám szerinti időrendbe állított listáját.

Most, tíz évvel később, a Lokomotív Turista Egyesület az újabb jubileum alkalmából új és kibővített formában ismét megjelentette a könyvet.

A kiadványban megemlékeznek Dr Vízkelety Lászlóról, a Kéktúra szellemi atyjáról, kinek emlékét 2012 óta Hűvösvölgyben emléktábla, Magyarkút térségében – az országos kék útvonalán – a róla elnevezett útszakasz őrzi. Külön fejezetek számolnak be a Magyar Természetbarát Szövetség 2011-ben megrendezett kéktúra vándorlásáról és a Lokomotív Turista Egyesület által 2012-ben lebonyolított jubileumi rendezvénysorozat eseményeiről és természetesen a könyvben megtalálható az Országos Kéktúrát az elmúlt tíz évben teljesítők neveit tartalmazó lista is.


  • KSH raktári jelzet: 784218
  • Kiadó:Lokomotív Turista Egyesület
  • Oldalak száma: 212
  • Kiadás éve: 2012

Nincsenek megjegyzések: