2011. május 6., péntek

Harcolj vagy menekülj 1-2. - Riport a tűzoltókról / Moldova György

" A tűzoltók oda rohannak, ahonnan más emberek menekülnek"

A riportkönyvben Moldova György bemutatja a tűzoltók izgalmas munkáját. A tűzoltók között több főiskolát, egyetemet végzett embert találunk. Izgalmas kérdés, hogy valaki orvos végzettséggel miért a tűzoltó hivatást választja. A könyvben végig követhetjük a tűzoltók munkáját, élesben a riasztástól, a tűz eloltásáig.

Moldova György elmondása szerint a parancsnoktól egyetlen dolgot kért, azt, hogy minden kérdésére teljes és kimerítő, hitelest választ adjanak. Úgy látja, egy embertől, egy kérdéstől eltekintve ez megvalósult. Munkája során valamennyi fővárosi tűzőrségen megfordult, járt vidéki parancsnokságokon, tűzesetek, balesetek helyszínén jelent meg. Mint mondta, vívott nagy csatákat, például az OKF-fel, az Országos Katasztrófaelhárítási Főigazgatósággal, mely talán többet tehetett volna a tűzoltóságért technikailag, emberileg.

Az általa tapasztaltakról Moldova György elmondta: rengeteg panasz, düh, veszekedés van, de olyat egyszer sem hallott, hogy ne lett volna egy tűzoltó büszke az egyenruhájára, nem látott menekülő tűzoltót, nem látott parancsot megtagadó tűzoltót, akcióban visszapofázó tűzoltót.


  • KSH raktári jelzet: 591757-591758
  • Kiadó: Urbis
  • Oldalak száma: 2 kötet
  • Kiadás éve: 2010

Nincsenek megjegyzések: