2009. október 8., csütörtök

Ártatlanok / Chevalier, Tracy


A Leány gyöngy fülbevalóval című, nagy sikerű regény szerzője ezúttal a 18. század végi Angliába kalauzolja el az olvasót. Romantikus történetben különleges pillanatképeket villant fel William Blake költő-festőről és három fiatal életéről, valamint a sikátoros Londonról.
Hősei a Kellaway család tagjai, akik az egyik gyermek tragikus halála után elhagyják csendes vidéki otthonukat, és Londonba költöznek. Különös szomszédjuk, a nem mindennapi, radikális felfogású Blake élete, a családfő állandó munkája a közeli cirkuszban, az impresszárióval való kapcsolat, és nem utolsó sorban a zárkózott, szemérmes Kallaway fiú, Jem kölcsönös vonzalma a szabad szájú, sötét hajú szépség, Maggie Butterfield iránt megváltoztatja valamennyiük életét. A háttérben, a Csatornán túl eközben kitör a francia forradalom, amelynek hívei, így a költő-festő is, az angol királyság ellenségeinek számítanak.

Az atmoszférateremtő erejéről ismert írónő hősei felfedezik a romlatlan tisztaság és a szenvedések megélésének ellentét, pontosan úgy, ahogy ez Blake híres versciklusaiban, Az ártatlanság és A tapasztalás dalaiban történik.

KSH raktári jelzet: 570663
Eredeti cím: Burning Bright
Fordító: Kiss Marianne
Terjedelem: 432 oldal
Kiadás éve: 2007

Nincsenek megjegyzések: