2014. október 2., csütörtök

Lenyúlt préda / Sandford, John

Lucas Davenport jó néhány gyilkossági helyszínt látott már, de ez minden eddiginél iszonyatosabb volt. Minnesotai családi ház, benne a család, és a család minden tagja, apa, anya, két gyerek, de még a kutyák is brutálisan lemészárolva, a falon pedig vérrel odamázolva a felirat: VISZAGYÖVÜNK.
Így. De van valami ezen a helyszínen, ami sehogy sem hagyja nyugodni Lucas Davenport zsaru-ösztönét: valahogy túlzottan is emlékeztet azokra a felégetett földekre, amiket a mexikói drogbandák hagynak hátra gyilkosságaik után. Davenport látott már ilyet nem egyszer: de itt, ebben a békés, jólétet sugárzó minnesotai családi házban? Amelynek gazdája sikeres software-cég tulajdonosa? Valami nem stimmel itt, de nagyon nem.
Végül aztán mégiscsak a helyükre kerülnek a dolgok, de ettől csak még kuszább lesz minden, kiszáll a Droghatóság, idelátogat a mexikói Szövetségi Rendőrség, az ottani FBI. Tehát mindez hova vezet? Sehová máshová, mint Davenport rémálmainak legszörnyűbb mélységeibe.

John Sandford jellegzetes, pengeéles történetvezetése, és vele a thriller-irodalom talán leghatározottabb körvonalakkal megrajzolt hőse, Lucas Davenport, gondoskodnak arról, hogy a Lenyúlt préda igazolja azt, amit a minnesotai Plain Dealer kritikusa írt: A lenyűgöző Davenport-sorozat legújabb példánya mestermű.


  • KSH raktári jelzet: 625146
  • Kiadó: Victoria
  • Oldalak száma: 430
  • Kiadás éve: 2014

Nincsenek megjegyzések: