2010. december 7., kedd

Férfiak és egyéb katasztrófák / Gier, Kerstin

A cím alapján a könyv újabb szingli történetnek tűnhet, de kiderül, hogy ennél jóval többről van szó. Egy össztársadalmi társasjáték részesei lehetünk.
Kerstin Gier azt kínálja minden olvasójának, amiből ma a legkevesebb van mindennapjainkban: felhőtlen humort, önfeledt vihogást, könnytörülgetős, térdcsapkodós hahotázást.
Görbe tükröt tart a magukat istennek képzelő férfiak elé - Uraim, adott a kihívás -, ugyanakkor segít elfogadtatni velünk saját gyengéinket és emlékeztet bennünket arra, hogy mindannyiunknak vannak rejtett értékei.
Hősnőnk Judith, a 26 éves, "nyugdíjas" egyetemista meglehetősen elégedetlen az életével. Izomagyú barátja fontossági sorrendjében a kerékpározás után szerepel, és folyamatos harcban áll a kilóival meg a pattanásaival. Barátnői helyzete sem rózsásabb: Susanna elsüllyed egy gusztustalan haspók mellett, Katját gátlástalanul csalja a barátja, Bille fejét pedig elcsavarja egy korlátolt, nagyképű alak. Hősnőnket azonban helyzetkomikumokban bővelkedő magánéleti kudarcai nyílegyenesen vezetik az öntudatos önmegvalósítás felé.
A négy barátnő a nagy Ő keresése közben egyik groteszk-humoros kalandból a másikba csöppen, egészen a könyv meglepő végkifejletéig.

  • KSH raktári jelzet: 583251
  • Kiadó: Trivium
  • Oldalak száma: 260
  • Kiadás éve: 2009

Nincsenek megjegyzések: