2010. november 26., péntek

Mit főzzünk allergia esetén? / Sherwood, Alice

Amikor kiderült, hogy kétéves kisfia dió- és mogyorófélékre allergiás, a szerző saját bevallása szerint úgy érezte, hogy lehetetlen feladat elé állította a sors: van egy nem ételallergiás fia, családja, ráadásul fogalma sincs, mi mindenre kel még odafigyelnie, hogy a legkisebbet megóvja a súlyos allergiás rohamtól. Mivel a felkutatott ételrecepteket kiábrándítónak találta, nekiveselkedett, hogy megalkossa saját, ízletes receptjeit.

Ebben a könyvben több mint száz ételt mutat be családja kedvencei közül, a ropogós, ízletes kenyértől és a sajátkészítésű jégkrémektől kezdve a (nota bene!) tojás nélküli piskótákig. Ráadásul káprázatos vendégváró ételötletekkel is szolgál. Mindegyik ételreceptet elkészíthetjük a "Négy Nagy" allergén valamelyikének (tojás, tejtermék, dió- és mogyorófélék, valamint glutén) elhagyásával.

  • KSH raktári jelzet: 768637
  • Kiadó: Mérték
  • Oldalak száma: 224
  • Kiadás éve: 2009

Nincsenek megjegyzések: