2011. április 27., szerda

Magányos így a nyeregben, amióta meghalt a ló: angolszász humor idézetekben

E. E. Cummings amerikai költő mondta, hogy "a legelfecséreltebb nap az, amelyiken egyszer sem nevettünk." Idézetválogatásunk célja, hogy ez többé ne fordulhasson elő. (Bár nem a levitációról szól, alig lehet letenni.)
Szeretne jókat somolyogni, mosolyogni, kacagni, hahotázni, ne adj' isten röhögni? Ez a könyv garantáltan erre való. És ha közben "megtanul önmagán nevetni, sohasem marad szórakozás nélkül" (Shirley MacLaine).
A nevetést - ami Norman Cousins szavaival "lelki kocogás" - szavatolja az a néhány száz angol, amerikai, ír, ausztrál és egyéb angolszász komikus, humorista, író, újságíró, és persze politikus, akiket megidézünk. Nevesek és névtelenek, akik a falra írták vagy a világhálóba szőtték poénjaikat a legkülönbözőbb témákról, vagy éppen téma nélkül.
A könyvet egyszerre végigolvasni kész agyhalál - akárcsak "ha valaki egy ültő helyében végignéz három futballmeccset", Erma Bombeck szerint -, ezért javasoljuk, hogy a mindennapi derülés céljából a lakás egy üldögélésre alkalmas helyiségében tartsa kéznél.

  • KSH raktári jelzet: 569268
  • Kiadó: Alexandra
  • Oldalak száma: 207
  • Kiadás éve: 2006

Nincsenek megjegyzések: